Ajax maakt eerste oefenwedstrijden onder Steijn bekend

Reacties

Ajax heeft de eerste drie oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Shakhtar Donetsk, Anderlecht en FC Augsburg zijn als eerste sparringpartners naar buiten gebracht.

Ajax maakt eerste oefenwedstrijden onder Steijn bekend
© Pro Shots

Voor de spelers van Ajax begint het nieuwe seizoen op 29 juni. Dan beginnen de eerste medische en conditionele testen op De Toekomst. De internationals sluiten twee weken daarna aan. De eerste oefenwedstrijd die Ajax bekend heeft gemaakt is op 18 juli, tegen Shakhtar Donetsk. De Eredivisionist, die vorig jaar ook al oefende tegen de Oekraïners, is nog in gesprek met een amateurclub om de wedstrijd te organiseren.

Anderlecht is op 22 juli de tegenstander van Ajax in een oefenwedstrijd, het duel wordt afgewerkt in Brussel. Daarna gaat Ajax naar Duitsland voor een trainingskamp, op 29 juli wordt die trip afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. Begin augustus wordt er opnieuw in Duitsland gespeeld tegen een nu nog onbekende Bundesliga-club.

Ajax hoeft zich dit seizoen voor het eerst sinds 2019 niet te richten op de Johan Cruijff Schaal als eerste wedstrijd, omdat de club geen enkele prijs won dit seizoen. Dit betekent ook dat de club voorronde-voetbal moet spelen om in de groepsfase van een Europees toernooi te komen. Op 24 augustus wordt de eerste wedstrijd in de play-offs van de Europa League gespeeld, 7 augustus wordt bekend wie Ajax treft in de laatste voorronde richting het hoofdtoernooi. Een dag daarna wordt de Open Dag georganiseerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier alle oefenwedstrijden van Ajax richting de start van het Eredivisie-seizoen 2023/24.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.