Ajax maakt bezwaar bij KNVB na verplaatsen bekerduel

Reacties

Ajax is het niet eens met de beslissing van de burgemeester van Den Haag om de KNVB-bekerwedstrijd tegen Scheveningen te verplaatsen naar het stadion van ADO Den Haag. De club heeft bezwaar gemaakt bij de KNVB.

Ajax maakt bezwaar bij KNVB na verplaatsen bekerduel

Burgemeester Pauline Krikke wil er een voetbalfeest van maken en stelde eerder op de vrijdag dat dit alleen kan als de organisatie goed en veilig verloopt. Het besluit werd genomen na intensief en veelvuldig overleg, zowel binnen de driehoek met politie en het Openbaar Ministerie, als met Scheveningen.

Ajax maakt bezwaar tegen het feit dat de wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. 'De club is bij geen enkel vooroverleg betrokken geweest en kon daardoor niet meedenken aan een oplossing waarbij de Amsterdamse aanhang dit duel wel gewoon kan bijwonen', luidt het statement van de club uit de hoofdstad.

'Ajax is van mening dat supporters van beide clubs bij een wedstrijd aanwezig moeten zijn en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om dit te kunnen realiseren.' Het duel tussen Scheveningen en Ajax staat 20 september op het programma. De faciliteiten op het sportpark van Scheveningen werden niet goed genoeg bevonden, waardoor de amateurclub moest uitwijken naar een andere locatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.