Ajax laat Van Leer op huurbasis naar NAC gaan

Reacties

Benjamin van Leer wordt de nieuwe eerste doelman van NAC Breda. Vandaag (woensdag) worden de laatste details van de huurovereenkomst tussen Van Leers werkgever Ajax en de Brabantse club besproken. Vandaag of morgen zal Van Leer voor het eerst op het veld staan bij NAC.

Ajax laat Van Leer op huurbasis naar NAC gaan

Van Leer wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Ajax. Er is geen optie tot koop afgesproken. Ajax-trainer Erik ten Hag had Van Leer graag in Amsterdam gehouden, maar de doelman zelf drong aan op een verhuur. Van Leer is 26 en door de vernieuwde regelgeving door zijn leeftijd niet speelgerechtigd voor het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Jong Ajax.

Mede vanwege blessures (eind vorig jaar liep de sluitpost een kruisbandblessure op) slaagde Van Leer er bij Ajax nooit in een serieuze concurrent voor Andre Onana te worden. De kwetsuren waren er mede debet aan dat hij in de pikorde voorbijgestreefd is door Kostas Lamprou.

Van Leer verruilde vorig seizoen Roda JC Kerkrade voor Ajax, waar hij een contract tot medio 2021 tekende. In Limburg had hij een groot aandeel in het lijfsbehoud van Roda JC in de Eredivisie. Naar verluidt betaalde Ajax destijds zeven ton voor de goalie. Hij kwam in de jeugd uit voor PSV, waar hij met Jong PSV debuteerde in het betaalde voetbal. Van 2014 tot 2017 keepte hij zeventig duels voor Roda JC.

Of Van Leer zondag al in De Kuip debuteert tegen Feyenoord, of dat trainer Mitchell van der Gaag in die wedstrijd nog kiest voor de Pool Karol Niemczycki, is nog niet duidelijk. Na het duel in Rotterdam ligt de competitie stil vanwege de interlandbreak. In die periode kunnen de twee nieuw aangetrokken doelmannen – naast Van Leer kwam deze week Theo Zwarthoed al naar Breda – wennen aan hun nieuwe ploeggenoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.