Ajax laat oog vallen op Championship-topscorer

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe centrumspits denkt Ajax aan Chuba Akpom. De 27-jarige aanvaller van Middlesbrough is één van de topkandidaten om de aanvalslinie te versterken.

Ajax laat oog vallen op Championship-topscorer
© Pro Shots

De in Londen geboren Akpom was vorig seizoen goed voor 28 doelpunten in het Championship en werd daarmee topscorer van het tweede niveau in Engeland.

Ajax heeft met Brian Brobbey momenteel maar één centrumspits in de selectie en dus is de club naarstig op zoek naar een extra targetman. Eén van de opties waar naar gekeken wordt is Akpom, de makkelijk scorende spits van Middlesbrough.

Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, de club waar Ajax' technisch directeur Sven Mislintat ook werkzaam was. De twee hebben een verleden samen. Na zijn vertrek bij Arsenal speelde Akpom voor onder meer voor Hull City (huur), Brighton & Hove Albion (huur), Paok Saloniki en momenteel dus Middlesbrough. Afgelopen seizoen had hij 38 competitiewedstrijden nodig voor 28 goals.

Akpom, die nog maar een eenjarig contract heeft bij Middlesbrough, is daarmee een interessante optie voor de Amsterdammers. Daarnaast zou de club ook bezig zijn andere centrumspitsen in kaart te brengen.

Eerder op de woensdag kon VI al melden dat Josip Sutalo waarschijnlijk naar Ajax gaat: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.