Ajax krijgt gelijk in zaak tegen burgemeester Den Haag

Reacties

De rechter heeft Ajax in het gelijk gesteld in een zaak tegen de burgemeester van Den Haag. De uitspraak houdt in dat supporters van de Amsterdammers op 24 januari 2019 ten onrechte zijn geweerd in Den Haag.

Ajax krijgt gelijk in zaak tegen burgemeester Den Haag
© Pro Shots

Bij de duels tussen ADO en Ajax zijn al sinds 2006 alleen supporters van de thuisclub welkom. In dat jaar werd een verbod op uitfans voor vijf jaar ingelast. Die maatregel is sindsdien vanuit de gemeente Den Haag telkens verlengd. Ajax kon zich niet vinden in de manier waarop dat gebeurde en stapte naar de rechter. Vanuit de gemeente Den Haag (toen onder leiding van burgemeester Pauline Krikke) werd bij de besluitvorming naar ADO gewezen, terwijl de burgemeester verantwoordelijk is voor het besluit en niet de club.

Vanzelfsprekend heeft de uitspraak van de bestuursrechter geen invloed meer op de wedstrijd uit 2019. Wel is dit voor Ajax een extra steun bij de strijd om het voor Ajacieden weer mogelijk te maken om bij uitwedstrijden tegen ADO in het uitvak te zitten. Zelfs vanuit de ADO-achterban werd daar de laatste jaren voor gepleit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.