Ajax komt met remise goed weg tegen Aalborg

Ajax is er in een oefenwedstrijd niet in geslaagd te winnen van Aalborg BK. Trainer Erik ten Hag zag zijn jonge teams - na rust koos hij voor tien andere spelers - 1-1 spelen tegen de Denen.

In de eerste helft kwamen er met spelers als Bruno Varela, Joël Veltman, Lisandro Magallán, Lisandro Martínez, Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad nog redelijk wat ervaren spelers aan bod. Toch maakte Ajax, na een redelijke openingsfase, vooral in defensief opzicht een zwakke indruk.

Lucas Andersen (ex-Ajax) was de grote dirigent bij Aalborg en de Denen kregen enkele grote kansen. In de zestiende minuut vielde de verdiende 0-1. Andersen bediende Kasper Kusk (ex-FC Twente), wiens schot werd gestopt door Varela. Uit de rebound was het via een andere oude bekende, Tom van Weert, alsnog raak.

Vlak voor rust kreeg Aalborg dé kans op de 0-2. Magallán maakte in één duel drie overtredingen op Andersen en de bal ging op de stip. Van Weert liet echter na zijn tweede te maken, hij schoot huizenhoog over. Ondertussen kregen ook Kusk en Andersen nog goede kansen op een tweede Aalborg-goal.

Na rust koos Ten Hag voor tien andere spelers, alleen Dani de Wit bleef staan. Met het aanvalstrio Nicolas Kühn, Lassina Traoré en Danilo Pereira kwam Ajax een stuk beter voor de dag. Al in de 49ste minuut werd het gelijk. Traoré bediende Danilo en de Braziliaan, die even eerder nog een grote kans had gemist, schoot raak: 1-1.

Ook verdedigend stond Ajax beter dan voor rust. Andersen kwam er steeds minder aan te pas, al creëerde Ajax ook moeizaam kansen. In de slotfase kwam de kampioen van Nederland nog wel goed weg na kansen voor Aalborg, onder meer na een fout van Kjell Scherpen. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Ajax er niet in geslaagd is zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding te winnen. Afgelopen dinsdag werd Quick'20 nog met 2-11 verslagen.