Ajax klopt Elia's Basaksehir bij vuurdoop Marin en Promes

Reacties

Ajax heeft op het trainingskamp in Oostenrijk met 2-1 gewonnen van Istanbul Basaksehir. Miljoenenaankopen Razvan Marin en Quincy Promes maakten hun eerste speelminuten in het shirt van de Amsterdammers.

Ajax klopt Elia's Basaksehir bij vuurdoop Marin en Promes

Marin en Promes kwamen in deze transferzomer over van respectievelijk Standard Luik en Sevilla en begonnen tegen Istanbul Basaksehir in de basis. Ook internationals Daley Blind, Donny van de Beek, Kasper Dolberg en Dusan Tadic maakten hun eerste speelminuten van deze voorbereiding en bij Basaksehir stond Eljero Elia in de beginopstelling.

Ajax speelde een goede eerste helft en kreeg al kansen via Perr Schuurs en Van de Beek, voordat Dolberg de Amsterdammers na een klein halfuur op voorsprong zette. De Deen was het eindstation van een fraaie combinatie tussen Carel Eiting, Tadic en Van de Beek en schoot voor een leeg doel binnen. Ajax gaf achterin nauwelijks wat weg en doelman Bruno Varela (Andre Onana is nog afwezig) werd geen enkele keer serieus getest.

Vroeg in de tweede helft moest Varela wel direct ingrijpen. Met tien andere veldspelers voor zich ging de keeper snel naar de grond om de gelijkmaker van Edin Visca te voorkomen. De Bosnische middenvelder bleef hierna voor gevaar zorgen en schoot ook nog net naast en over, voordat de uithaal van afstand van Mahmut Tekdemir nét de juiste richting miste.

Het B-team van Ajax had het een stuk lastiger met Basaksehir dan de eerste keus. Toch verdubbelden de Amsterdammers twintig minuten voor tijd hun voorsprong, toen Mert Günokna een inzet van Jurgen Ekkelenkamp op de onderkant van zijn eigen lat schoot. Het was niet goed te zien of de bal hierna over de doellijn ging; om aan alle onzekerheid een einde te maken drukte Klaas Jan Huntelaar ook nog maar even af. Het Turkse antwoord kwam van Visca. De zeer bedrijvige invaller raakte met een schot vanuit de tweede lijn de bovenkant van de lat.

Niet lang na deze waarschuwing kreeg Basaksehir alsnog het doelpunt waar het recht op had. Kerim Frei kreeg te veel ruimte en liet Varela kansloos met een schuiver in de korte hoek. Basaksehir ging hierna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar zo ver liet Ajax het niet komen. Zo is de derde Amsterdamse oefenzege van deze campagne (eerder werden Quick '20 en Anderlecht verslagen) een feit.

De volgende oefenwedstrijd van Ajax is komende donderdag, wanneer Watford de tegenstander zal zijn. Hierna sluit de ploeg van Erik ten Hag het trainingskamp in Oostenrijk af en keert het terug naar Nederland. Daar wordt op 22 juli nog geoefend tegen OFI Kreta (in Epe) en Panathinaikos (in het Olympisch Stadion). Op 27 juli speelt Ajax tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Zo gaat Ajax dit jaar weer om de Champions League spelen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.