Ajax kampioen kijkcijfers, VVV lelijke eendje

Reacties

De kampioensbrigade van Erik ten Hag heeft afgelopen seizoen de hoogste kijkersaantallen naar de betaalzender FOX Sports getrokken. Ajax noteerde 478 duizend kijkers per live-wedstrijd. Feyenoord eindigde met gemiddeld 448 duizend kijkers op de tweede plaats.

Ajax kampioen kijkcijfers, VVV lelijke eendje

Van de topclubs tekende PSV voor de sterkste groei ten opzichte van het vorige seizoen, maar met een tv-legioen van 384 duizend man bleven de Eindhovenaren wel op grote achterstand van de twee giganten uit de Randstad. Over een heel seizoen bond de kampioen drie miljoen meer mensen dan de vicekampioen.

Goede berichten waren er voor Willem II. In 2017 en 2018 eindigden de Tricolores nog stijf onderaan in het FOX-klassement. Afgelopen seizoen werd de stokoude club met de topscorers Fran Sol en Alexander Isak in de gelederen een stuk beter gewaardeerd. Dankzij een stijging van 44 procent trok de verliezende bekerfinalist ten opzichte van vorig seizoen een miljoen extra tv-kijkers.

Weinig animo voor VVV
Minder florissant is het rapport van VVV-Venlo, het lelijke eendje onder de clubs. Met de kleinste tv-schare (100.000) van de Eredivisie eindigen de Limburgers achter ADO Den Haag en Excelsior afgetekend op de laatste plaats.

Trainer Maurice Steijn leverde met beperkte middelen weer een uitstekende prestatie, maar het is nou niet zo dat de abonnees massaal met chips en bier klaar ging zitten als zijn fysieke, kopsterke vechtmachine in actie kwam. Kijken we naar het klassement met de tien slechtst bekeken wedstrijden van het jaar, dan duikt vijf keer een duel op met VVV aan de aftrap.

FOX Sports en de Eredivisie hebben een goed jaar achter de rug. Alle live-wedstrijden opgeteld trokken 57 miljoen kijkers, vijf miljoen meer dan vorig jaar. De twee afgetekende nederlagen van Ajax tegen Feyenoord (6-2) en PSV (3-0) scoorden allebei boven het miljoen. Niet eerder trok de betaalzender zoveel kijkers.

De volledige ranglijst en de analyse vind je in het magazine en op VI Pro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.