Ajax is Álvarez langer kwijt na succes op Gold Cup, ook bonusland door

Mexico heeft in de nacht van zaterdag op zondag de halve finale van het Gold Cup-toernooi bereikt. Het land was met onder anderen Edson Álvarez veel te sterk voor Honduras.

Mexico - Honduras: 3-0
De Ajacied is basisspeler bij Mexico, net als bijvoorbeeld Héctor Moreno (ex-AZ en ex-PSV) en Jesús Corona (ex-FC Twente). PSV'er Erick Gutiérrez viel in de slotfase in tegen Honduras. Met hen in het veld werd het verschil al in de eerste helft gemaakt. In een tijdsbestek van iets meer dan tien minuten maakte Mexico drie goals.

In de 26ste minuut kopte Rogelio Funes Mori binnen, dat deed Orbelín Pineda twaalf minuten na de 1-0 ook op aangeven van Jesús Corona. Tussendoor had Jonathan dos Santos de marge al verdubbeld met een hard schot van afstand. PSV'er Erick Gutiérrez viel in de slotfase in tegen Honduras.

Qatar - El Salvador: 3-2
Net als Mexico is ook Qatar verzekerd van een plek in de halve eindstrijd. Het bonusland, uitgenodigd door de organisatie om te mee te doen aan de strijd om de Gold Cup, beleefde een spannende wedstrijd tegen El Salvador.

De WK-gastheer kwam binnen tien minuten op 2-0 en leek het tien minuten na rust te beslissen via de 3-0 van Almoez Ali. El Salvador kwam echter snel terug via twee goals van Joaquin Rivas. Een spannende slotfase volgde, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Voor Ajax is het inmiddels duidelijk dat het voorlopig geen beroep kan doen op Álvarez, de Mexicaan speelt met zijn land op 30 juli de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd Costa Rica – Canada. Ook Gutiérrez zal voorlopig niet terugkeren naar Eindhoven. Qatar treft op die dag Jamaica of de Verenigde Staten.