'Ajax-huurling Conceição komt met bizarre actie aan de autoriteit van Nobre'

Reacties

FC Porto ging zaterdagavond onderuit op bezoek bij Estoril. De nummer drie van Portugal pakte drie rode kaarten, waaronder een voor Francisco Conceição. De Ajax-huurling was de meest besproken man na het duel.

'Ajax-huurling Conceição komt met bizarre actie aan de autoriteit van Nobre'
© Pro Shots
Estoril
Estoril
1 - 0
FC Porto
FC Porto

Het grootste punt waarover FC Porto viel, was dat Conceição na een klein uur voetballen géén penalty kreeg na een vermeende overtreding van Eliaquim Mangala. Het was voor de club reden om op X zich uit te spreken over die zaak. 'Conceição krijgt een klap van Mangala. Dit is een duidelijke overtreding', beklaagde de topclub zich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

António Nobre gaf geen pingel, maar stuurde later wel drie spelers van FC Porto weg. Voormalig scheidsrechter Duarte Gomes vond de twee gele en dus rode kaart van de Ajax-huurling terecht, zo analyseerde hij bij A Bola. Bij de eerste gele prent ging Conceição uit zijn plaat richting de grens- en scheidsrechter, nadat hij een overtreding tegen kreeg. 'Hier stond de autoriteit en persoonlijkheid op het spel voor de arbiter', schreef Gomes. Ruim tien minuten later duwde de buitenspeler Wagner Pina weg, toen die in de weg ging staan bij de ingooi.

'Wagner verdiende een gele kaart voor spelbederf, maar de reactie van Conceição verdiende ook een tweede gele kaart voor onsportief gedrag.' Conceição gaf een cynisch applaus richting de arbiter na zijn tweede gele kaart, waarmee hij zich negatief liet gelden. Wagner was overigens ook de man door wie Porto-keeper Diogo Costa rood pakte, want de goalie haalde de aanvaller neer.

Bij Record ging FC Porto-voorzitter Pinto da Costa compleet uit zijn plaat richting de VAR en arbiter Nobre. 'Hij maakt zich internationaal belachelijk', brieste de preses. De leidsman had in de interlandbreak nog de leiding over het duel tussen Brazilië en Spanje, maar zou dat niet meer mogen doen, vond Da Costa.

Analiste Aurora Cunha vond het gedrag van de FC Porto-spelers verwijtbaar. 'Ze hebben een hoofd verloren en dat mag je niet gebeuren als je speler van Porto bent', analyseerde ze. 'Ze hebben gezorgd voor een slecht imago en dat mag niet gebeuren. Dat hoort niet bij deze club. Ik hoop dat Sérgio Conceição actie onderneemt tegen hen.'

O JOGO verbaasde zich vooral over het klappen van Conceição richting de arbitrage na zijn eerste gele kaart. De nederlaag was voor FC Porto alweer de vijfde dit seizoen, het hoogste aantal sinds 2017/18. Volgens voormalig middenvelder Maniche zou het goed zijn als er een nieuwe president komt bij FC Porto: hij noemde in de Final Cut-podcast André Villas-Boas als optie om te zorgen voor een frisse wind.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
31
26
3
2
89-29
+60
81
2
Benfica
31
24
4
3
71-25
+46
76
3
FC Porto
31
19
6
6
57-26
+31
63
4
Sporting Braga
31
19
5
7
64-44
+20
62
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Meer Conceição
Meer over Conceição
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.