Ajax heeft met Van Leer opvolger Boer binnen

Reacties

Benjamin van Leer zet zijn loopbaan voort bij Ajax. De 25-jarige keeper maakte afgelopen seizoen een sterke indruk bij Roda JC Kerkrade, waar hij nog een contract had tot medio 2019.

Ajax heeft met Van Leer opvolger Boer binnen

Van Leer speelde sinds medio 2015 bij Roda JC Kerkrade, dat de keeper oppikte bij Jong PSV. Vorig seizoen was hij goud waard voor de Limburgers. In de play-offs om promotie/degradatie was hij keer op keer de grote uitblinker. Ajax zocht een tweede keeper na het vertrek van Diederik Boer. Na drie seizoenen keerde hij terug naar PEC Zwolle. Sinds de transfer van Jasper Cillessen in augustus 2016 naar Barcelona fungeert André Onana als eerste doelman.

De laatste details worden momenteel afgehandeld, waarna Van Leer voor vier jaar zal tekenen. Donderdag ondergaan alle spelers van Ajax fysieke tests. Maandag kan de nieuwe doelman meteen mee op trainingskamp. Onana ontbreekt daar nog vanwege zijn vakantie na zijn deelname aan de strijd om de Confederations Cup.

Overigens deelt Van Leer na de eerste 500 duizend euro mee in de transfersom. Beide clubs naderen een akkoord van een transfersom van 700 duizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.