Ajax-flop Kristensen maakt transfer naar de Premier League

Reacties

Leeds United heeft de transfer van Rasmus Kristensen wereldkundig gemaakt. De 24-jarige rechtsback komt over van Red Bull Salzburg.

Ajax-flop Kristensen maakt transfer naar de Premier League

Leeds betaalt naar verluidt zo'n tien miljoen euro voor de Deen, die op Elland Road moet gaan concurreren met onder anderen Luke Ayling. Kristensen is een oude bekende van hoofdtrainer Jesse Marsch, die van 2019 tot 2021 voor de groep stond in Salzburg. Eerder haalde Leeds ook al middenvelder Brenden Aaronson op bij de kampioen van Oostenrijk.

Voor Kristensen wordt het de vierde club in zijn loopbaan. Hij brak door bij FC Midtjylland en maakte in 2018 de overstap naar Ajax. Daar verloor hij de concurrentiestrijd van Noussair Mazraoui, al kwam hij nog wel tot 27 optredens voor de Amsterdammers. Na een teleurstellend jaar vertrok de Deen naar Salzburg. Daar groeide Kristensen wel uit tot belangrijke kracht en speelde hij meer dan honderd duels.

Nu volgt voor de rechtsback de beloning met een fraaie transfer naar de Premier League. Bij Leeds zijn ze erg blij met zijn komst. 'Het is moeilijk om een speler met zijn profiel te vinden voor een redelijke prijs. Bij Red Bull Salzburg is Kristensen één van de meest invloedrijke rechtsbacks in Europa geworden en inmiddels is hij ook een vaste klant bij de Deense nationale ploeg', zegt voetbaldirecteur Victor Orta op de clubsite.

Marsch is ook tevreden: 'Rasmus was één van de beste spelers bij Salzburg en heeft ook in de Champions League erg goed gespeeld. Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij zich kan ontwikkelen tot een geweldige Premier League-back.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.