Ajax, Feyenoord en PSV voeren salarisuitgaven op

Reacties

Het afgelopen seizoen hebben de topclubs hun salarisuitgaven fors opgevoerd. Eind september maakte Ajax bekend dat de loonkosten met vijftien procent waren gestegen (naar 109 miljoen euro), inmiddels is gebleken dat ook PSV en Feyenoord het afgelopen seizoen meer salaris hebben betaald.

Ajax, Feyenoord en PSV voeren salarisuitgaven op
© Pro Shots

Bij PSV groeiden de salariskosten in het seizoen 2021/22 van 47 naar 55 miljoen (plus zeventien procent), terwijl de Feyenoord-lonen stegen van 37 naar 48 miljoen (een toename van 29 procent). Dat de Rotterdammers relatief gezien de sterkste stijging noteerden, had vooral te maken met de uitstekende campagne in de Conference League. Dit leidde tot de uitbetaling van succespremies aan de selectie en staf. Bovendien verviel de eenmalige loonkorting van een jaar eerder. Destijds leverden de spelers, trainers en directie in om de crisis door te komen.

Samen gaven de traditionele topclubs een recordbedrag van 212,7 miljoen uit aan salaris. Een jaar eerder was dat nog 179,2 miljoen. Deze trend is opvallend, omdat dit juist gebeurde in een financieel uitdagend seizoen, waarin clubs door de coronacrisis te maken hadden met tegenvallende inkomsten.

Lees op VI PRO en in de nieuwe VI alle achtergrond bij de jaarcijfers van Ajax, Feyenoord en PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.