Ajax en PSV maken zich op voor Europa League-loting

Reacties

Ajax plaatste zich niet voor de achtste finale van de Champions League en dus zitten de Amsterdammers net als PSV maandagmiddag in de koker voor de Europa League-loting. Dit is alles wat je moet weten over de lotingen van de Europa League én de Champions League.

Ajax en PSV maken zich op voor Europa League-loting
© Pro Shots

Om 13.00 uur begint de loting voor de Europa League. Nog 32 ploegen, waaronder dus Ajax en PSV, strijden om een plek in de finale in het Poolse Gdánsk. Zowel Ajax als PSV heeft een geplaatste status en beide Nederlandse clubs zitten zodoende in Pot 1 bij de loting. Daarmee ontlopen ze grote namen als AC Milan, Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur, die ook in Pot 1 zitten.

Wat Ajax en PSV alvast weten, is dat zij elkaar nog niet kunnen treffen en dat ze eerst een uitwedstrijd zullen spelen in de eerste knock-outronde van de Europa League. De Eindhovenaren weten bovendien dat ze niet meteen weer Granada zullen treffen. Die Spaanse opponent zat immers in dezelfde groep als PSV.

De wedstrijden in de volgende Europa League-ronde worden gespeeld op 18 februari en 25 februari. Een dag na de tweede wedstrijd, op vrijdag 26 februari, wordt er geloot voor de achtste finales.

Bekijk hieronder de potindeling:

Pot 1 Pot 2
Ajax Rode Ster Belgrado
Arsenal Dinamo Kiev
Club Brugge Krasnodar
Dinamo Zagreb Olympiakos
1899 Hoffenheim Red Bull Salzburg
Manchester United Young Boys
Shakhtar Donetsk Molde FK
Villarreal Slavia Praag
AS Roma Benfica
Bayer Leverkusen Granada
Rangers FC Real Sociedad
PSV Sporting Braga
Napoli Lille
Leicester City Maccabi Tel Aviv
AC Milan Antwerp FC
Tottenham Hotspur Wolfsberger AC

Champions League
Voordat er wordt geloot voor de Europa League is om 12.00 uur eerst de loting voor de Champions League. Daar worden de groepswinnaars gekoppeld aan een van de ploegen die tweede werden in de groepfase. De nederlaag van Barcelona tegen Juventus (0-3) heeft er zodoende voor gezorgd dat de mogelijke tegenstanders van Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest van een ander kaliber zijn dan wanneer Barça eerste was geworden. Nu wacht een duel met Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund of Paris Saint-Germain. Juventus hoort ook bij de groepswinnaars, maar in de achtste finales kunnen ploegen die bij elkaar in de poule zaten elkaar nog niet treffen.

De groepswinnaars (Pot 1) spelen eerst uit en de return thuis. De wedstrijden in de achtste finale van de Champions League worden gespeeld op 16, 17, 23 en 24 februari. De returns volgen op 9, 10, 16 en 17 maart. Na de achtste finales vindt op 19 maart de loting plaats voor de kwartfinales. Dan wordt meteen ook het pad richting de finale uitgestippeld voor de overgebleven clubs.

Bekijk hieronder de potindeling:

Pot 1 Pot 2
Bayern München Atalanta Bergamo
Borussia Dortmund Atlético Madrid
Chelsea Barcelona
Juventus Borussia Mönchengladbach
Liverpool Lazio
Manchester City FC Porto
Paris Saint-Germain RB Leipzig
Real Madrid Sevilla
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.