Ajax en Hertha akkoord over Ekkelenkamp

Reacties

Jurgen Ekkelenkamp staat op het punt Ajax te verlaten. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Hertha BSC over een afkoopsom van bijna drie miljoen euro plus een doorverkooppercentage. De middenvelder wordt nog voor het weekend in Berlijn verwacht.

Ajax en Hertha akkoord over Ekkelenkamp
© Pro Shots

De Bundesliga-club is al langere tijd geïnteresseerd in de 21-jarige middenvelder, die bij Ajax niet zeker is van speelminuten. Bijkomend probleem was dat Ekkelenkamp volgend jaar uit zijn contract loopt en dus bestond de kans dat hij gratis de deur uit zou lopen.

En dus bereikten Ajax en Hertha donderdag een akkoord. Met de transfer is een kleine drie miljoen euro gemoeid. In de toekomst kan Ajax doormiddel van een doorverkooppercentage nog wijzer worden van de transfer. De verwachting is dat Ekkelenkamp in Duitsland een vierjarig contract tekent.

De jeugdinternational kwam in 2013 naar Amsterdam en debuteerde in 2018 in het eerste elftal van Ajax. Uiteindelijk kwam Ekkelenkamp tot veertig wedstrijden in de hoofdmacht, voornamelijk als invaller. Het moment dat de meeste fans bij zal blijven was zijn Champions League-debuut op 10 april 2019, toen hij met nog een kwartier te spelen inviel tegen Juventus en in blessuretijd een gele kaart pakte nadat hij Cristiano Ronaldo afstopte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.