Ajax en Excelsior zo goed als rond over Fitz-Jim

Reacties

Kian Fitz-Jim keert terug naar Ajax. De Amsterdamse club is in hoofdlijnen akkoord met Excelsior over het ontbinden van het huurcontract.

Ajax en Excelsior zo goed als rond over Fitz-Jim

Ajax wilde Fitz-Jim terughalen omdat de club dun in de middenvelders zit. Zo ontbreken Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk al langere tijd met blessures, zij waren ook niet mee op trainingskamp naar Zuid-Spanje. Excelsior zette de hakken in het zand omdat het Fitz-Jim niet kwijt wilde, maar werkt alsnog mee. De clubs naderen elkaar over een terugkeer van Fitz-Jim, die zelf graag terug wil.

In het huurcontract van Fitz-Jim was een voorwaarde opgenomen dat Ajax de overeenkomst voor 2024 kon ontbinden. Omdat de deadline voorbij was en Ajax zich pas na die datum meldde, kon dat niet meer. Ajax en Excelsior maakten vervolgens afspraken om de huurovereenkomst te beëindigen.

Fitz-Jim (20) speelt sinds 2019 voor Ajax en maakte in januari vorig jaar zijn debuut voor de hoofdmacht. Afgelopen zomer trok hij naar Excelsior om ervaring op te doen, bij de Kralingers kwam hij tot twaalf officiële duels.

Naast Fitz-Jim hoopt Ajax ook nog een ervaren nummer 6 te begroeten. De club is op de achtergrond volop bezig om Jordan Henderson los te weken bij Al-Ettifaq.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.