Ajax denkt aan Noppert

Reacties

Ajax is zich op meerdere posities aan het oriënteren op de transfermarkt, waarbij ook de keeperspositie ter sprake is gekomen. De Amsterdammers hebben daarbij het oog laten vallen op Andries Noppert. De 28-jarige doelman van SC Heerenveen, die op het WK doorbrak als eerste doelman van het Nederlands elftal, heeft in Friesland nog een contract tot medio 2024.

Ajax denkt aan Noppert
© Pro Shots

'Andries heeft zichzelf natuurlijk op een hele positieve manier laten zien', aldus technisch manager Ferry de Haan. 'Maar tot op heden heeft zich nog geen club officieel bij ons gemeld voor hem. Toch weet ik hoe het werkt, Andries staat er goed op, en we wachten wel af wat er komen gaat.'

Noppert brak een jaar geleden door bij Go Ahead Eagles, waarna zijn carrière plotseling in een stroomversnelling kwam. Afgelopen zomer volgde een transfer naar SC Heerenveen. In de voorbije weken beleefde Noppert het hoogtepunt, door als eerste doelman van Oranje vijf WK-duels te keepen.

Ajax heeft met Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) twee ervaren doelmannen met een aflopend contract, terwijl Jay Gorter (22) nog altijd op zijn doorbraak wacht, en komend halfjaar mogelijk elders op huurbasis gaat keepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.