Ajax deelt halfjaarcijfers: winst, maar negatieve voorspelling

Reacties

Ajax heeft over het afgelopen half jaar een nettowinst van 27,2 miljoen euro geboekt. Voornamelijk vanwege de verkoop van spelers als Mohammed Kudus (West Ham United) en Jurriën Timber (Arsenal). 

Ajax deelt halfjaarcijfers: winst, maar negatieve voorspelling
© Pro Shots

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die Ajax woensdag bekend gemaakt heeft. Daarin komt naar voren dat de netto-omzet van Ajax met 32% daalde naar 81,9 miljoen euro. De Amsterdammers voeren de lagere premies als reden aan. Ajax kwam niet uit in de lucratieve Champions League, maar in de Europa League. 

Vanwege de tegenvallende sportieve resultaten zijn de salariskosten van Ajax gedaald naar 90,5 miljoen. Die namen daardoor met 7,4 miljoen euro af. Ajax overwinterde niet in de Europa League, werd in de KNVB Beker uitgeschakeld door Hercules en noteert momenteel een vijfde plaats in de Eredivisie. 

Ajax meldt dat de club een kredietfaciliteit heeft afgesloten bij een bank om het tekort aan liquide middelen af te dekken, dat zal ontstaan in de tweede seizoenshelft. 'Voor volgend seizoen zijn er ruim voldoende maatregelen om, in geval van tegenvallende sportieve resultaten, een liquiditeitstekort af te dekken', aldus de club. Ajax verwacht voor het volledige boekjaar 2023/24 een 'beperkt negatief nettoresultaat'. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.