Ajax-cultheld Suk: door de regen op weg naar zijn droom

Reacties

In de culthelden-verkiezing van VI heeft Hyun-Jun Suk bij Ajax de meeste stemmen gekregen. Daarom gaan we in de nieuwe VI en op VI PRO terug naar die zo wonderlijke entree van de Zuid-Koreaan.

Ajax-cultheld Suk: door de regen op weg naar zijn droom
© Pro Shots

Smekend stond hij in 2009 langs het trainingsveld. Dagenlang. Totdat toenmalig coach Martin Jol akkoord gaf. Suk kreeg wat hij wilde: een kans.

In het verhaal blikken Jol en Suk terug op die periode. De Zuid-Koreaan, die momenteel actief is voor Troyes in Frankrijk, weet nog goed hoe zijn allereerste wedstrijd in het shirt van Ajax een nogal hobbelige voorbereiding kende.

'Ik had er eigenlijk al geen hoop meer op, toen het verlossende telefoontje van Ajax kwam. Of ik binnen een half uur op De Toekomst kon zijn voor een wedstrijd met de beloften. Dit was de kans waarop ik had gewacht. Ik lag nog in bed, heb me snel gewassen en ben met het openbaar vervoer naar De Arena gegaan. Vanaf de halte Strandvliet/Arena is het nog ver lopen naar De Toekomst. Door de stromende regen heb ik heel hard gerend, met mijn voetbalschoenen onder mijn arm.' En de rest is geschiedenis.

Lees in het verhaal op VI PRO meer over dé cultheld van Ajax, die uiteindelijk in 2010 zelfs zijn officiële debuut voor Ajax zou maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.