Ajax-clubicoon Bennie Muller op 85-jarige leeftijd overleden

Reacties

Bennie Muller is op 85-jarige leeftijd overleden. Ajax meldt woensdagavond dat het een clubicoon heeft verloren, Muller speelde 426 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Hij kwam tevens tot 43 interlands voor Oranje.

Ajax-clubicoon Bennie Muller op 85-jarige leeftijd overleden
© Pro Shots

De in Amsterdam geboren Muller debuteerde in 1958, vlak na de invoering van betaald voetbal, in het eerste elftal van Ajax en zou uiteindelijk tot 1970 aan de club verbonden blijven. Op internationaal gebied wint Muller in 1962 de Intertoto Cup, in Nederland wint hij vijf landstitels en driemaal het Nederlandse bekertoernooi. Slechts zes spelers kwamen tot meer duels in het eerste elftal van Ajax.

341 van de in totaal 426 wedstrijden voor Ajax speelde Muller in de Eredivisie

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Muller verliet Ajax in 1970, een jaar nadat hij als invaller had meegespeeld in de finale om de Europacup I. Ajax verloor in Madrid met 1-4 van AC Milan. Muller stond nog een seizoen onder contract bij Holland Sport en Blauw-Wit en maakte de Europese successen van de Amsterdammers dus net niet mee. Hij vertrekt bij Ajax als hij steeds minder speeltijd krijgt. De dubbel die Ajax in het seizoen 1969/70 wint, telt voor Muller eigenlijk niet mee omdat hij zo weinig speelt.

Na zijn carrière was Muller nog vaak in het stadion van Ajax te vinden, met zijn grote vriend Sjaak Swart. In het seizoen 2013/14 kreeg de overleden middenvelder de eervolle taak om de kampioensschaal uit te reiken aan aanvoerder Siem de Jong. Ajax meldt dat er komend weekend op passende wijze wordt stilgestaan bij het overlijden van Muller. De Amsterdammers spelen zondag in eigen huis tegen RKC Waalwijk. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.