Ajax-captain Tadic krijgt plekje in sterrenselectie Europa League

Reacties

Dusan Tadic is door de UEFA opgenomen in de sterrenselectie van het Europa League-seizoen. De aanvoerder van Ajax is de enige speler uit een Nederlandse ploeg die bij de groep zit.

Ajax-captain Tadic krijgt plekje in sterrenselectie Europa League
© Pro Shots

Ajax begon het afgelopen seizoen in de Champions League, maar eindigde in een groep met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland als derde. De Amsterdammers gingen daardoor verder in de Europa League en haalden de kwartfinales. Daarin ging het mis tegen AS Roma: na een 1-2 nederlaag in de Johan Cruijff Arena kwam Ajax in Rome niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Tadic kon tegen Roma het verschil niet maken (sterker: hij miste in de heenwedstrijd een penalty), maar heeft in de duels met Lille en Young Boys toch voldoende indruk gemaakt voor een plekje in de sterrenselectie. De Serviër is een van de vijf aanvallers.

Met zeven spelers is Villarreal de hofleverancier. Dat is niet zo verrassend: de Spanjaarden wonnen immers de Europa League, door na een spectaculaire strafschoppenserie Manchester United te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.