Ajax Cape Town wil De Haan als hoofdtrainer aanstellen

Na het ontslag van Maarten Stekelenburg hoopt Ajax Cape Town Foppe de Haan voor de rest van het seizoen aan te trekken als hoofdtrainer. 'We hebben een aantal keer gesproken met Foppe en hij is onze eerste keuze', zegt CEO George Comitis.

Ajax Cape Town wil De Haan als hoofdtrainer aanstellen

Hoewel beide partijen wel iets zien in de plannen zijn er volgens Comitis wel een aantal struikelblokken. Voormalig SC Heerenveen-trainer De Haan twijfelt of hij weer aan de slag moet gaan, nu hij met pensioen is en zich vooral bezig houdt met vrijwilligerswerk.

De 69-jarige Fries heeft eerder aangegeven de Urban Warriors te willen helpen voor een maand of twee maanden, tot de club de geschikte kandidaat heeft gevonden. Comitis is echter stellig en zegt: 'Wij willen De Haan alleen vastleggen voor de rest van het seizoen.'

De Haan leidde Ajax Cape Town in het seizoen 2010/11 naar de tweede plaats in de Afrikaanse Absa Premiership. Ajax verspeelde op de laatste speeldag van dat seizoen de titel door met 2-2 gelijk te spelen tegen Maritzburg United.

Ajax Cape Town is de Zuid-Afrikaanse tak van de Amsterdamse eredivisieclub en speelt in Kaapstad. De samenwerking tussen beide clubs leidde onder andere tot de komst van Steven Pienaar, Eyong Enoh en Thulani Serero naar Ajax. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's