Ajax bindt Onana met nieuw contract

Reacties

Andre Onana blijft voorlopig trouw aan Ajax. De 22-jarige doelman uit Kameroen zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij de Amsterdammers.

Ajax bindt Onana met nieuw contract

De huidige verbintenis van de eerste doelman van Kameroen loopt tot medio 2021. Daar komt in zijn nieuwe contract één jaar bij, waardoor Onana tot medio 2022 aan Ajax is verbonden. Dit bevestigt zijn zaakwaarnemer Albert Botines zojuist aan Voetbal International.

Onana, die ruim vier jaar geleden overkwam van Barcelona, kent een uitstekend seizoen bij Ajax. Vooral in de Champions League-wedstrijden maakt hij veel indruk. Het zorgde voor volop interesse van Europese topclubs. Zo waren afgelopen zomer Olympique Marseille en Tottenham Hotspur nog heel concreet in de markt voor de doelman, terwijl zijn naam ook in de voorbije weken nadrukkelijk werd genoemd bij Barcelona.

Voorlopig blijft hij echter onder de lat staan in Amsterdam. Door opwaardering van zijn contract geeft de clubleiding een signaal van waardering af aan Onana, terwijl verlenging met een jaar de financiële positie van Ajax in de onderhandelingen met andere clubs in de toekomst zal verstevigen. Het ligt in de lijn der verwachtingen van beide partijen dat de doelman na dit seizoen nog één volledig voetbaljaar voor Ajax zal uitkomen.

'Onana is een puntenpakker en stabiele factor geworden bij Ajax'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

A. Onana


Geboortedatum:
2 april 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Nkol Ngok
Nationaliteit
Kameroen
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
93 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Kameroen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.