Ajax bijna ronde verder na kansloos verlies

Henk ten Cate houdt vol dat er niet veel aan de hand is met Ajax. De coach rept van een slechte periode van tien dagen. Maar het thuisduel met Espanyol toonde aan dat de Amsterdammers geen enkele vuist kunnen maken en heel simpel goals tegen krijgen. Dat de Spanjaarden met 2-0 wonnen, was logisch.

Ajax bijna ronde verder na kansloos verlies

De manier waarop Espanyol aan zijn goals kwam, zei genoeg. Voor rust mocht Moha van links voorzetten en was Walter Pandiani veel attenter dan John Heitinga. De Uruguayaanse spits kopte koeltjes de 0-1 voorbij Maarten Stekelenburg. In de tweede helft maakte Ferran Corominas er 0-2 van. Na een voorzet van Walter Pandiani rondde hij ongedekt bij de tweede paal af.

Ajax was overal een stap te laat, liet zich fysiek aftroeven en creëerde in negentig minuten worstelen geen enkele kans op eigen kracht. Zdenek Grygera had desalniettemin kunnen scoren na een rommelige aanval, maar de Tsjech trof in de slotfase de paal.

Ondanks de nieuwe flater staat Ajax met anderhalf been in de volgende ronde. Door de gunstige uitslag bij Austria Wien-Sparta Praag (0-1), mag Ajax uit tegen SV Zulte Waregem zelfs met vier doelpunten verschil verliezen.

Bekijk hier al onze video's