Ajax bevestigt komst Ten Hag als opvolger Keizer

Reacties

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Erik ten Hag wordt definitief de nieuwe trainer van Ajax. Dat heeft de Amsterdamse club bevestigd via de officiële kanalen.

Ajax bevestigt komst Ten Hag als opvolger Keizer

Ajax laat weten dat het overeenstemming heeft bereikt met FC Utrecht en dat het bovendien in hoofdlijnen akkoord is met de oefenmeester zelf. 'Binnenkort tekent Ten Hag een contract van tweeënhalf jaar, dat ingaat op 1 januari 2018 en afloopt op 30 juni 2020', aldus de Amsterdammers.

Ten Hag maakte de afgelopen tweeënhalf seizoen veel indruk als eindverantwoordelijke bij FC Utrecht. In het seizoen 2015/16 reikten de Domstedelingen tot de bekerfinale, waarin Feyenoord met 1-2 te sterk was. Tijdens de voetbaljaargang 2016/17 won FC Utrecht de Eredivisie-play-offs, waardoor de club een seizoen later uit mocht komen in Europa. Dit avontuur strandde echter in de play-off-ronde. FC Utrecht eindigde onder leiding van Ten Hag respectievelijk als vijfde en als vierde van Nederland. Eerder was hij als hoofdtrainer actief bij Go Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie, en de beloften van Bayern München.

Door zijn aanstelling neemt Ten Hag het stokje over van Marcel Keizer, die op 21 december de laan werd uitgestuurd. Ook Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp werden destijds op non-actief gesteld. In de laatste wedstrijd van het jaar tegen Willem II (3-1 winst) werden de honneurs waargenomen door interim-trainer Michael Reiziger.

VI's Freek Jansen over de keuze van Ajax voor Erik ten Hag.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.