Ajax bevestigt komst Scherpen

Reacties

Kjell Scherpen speelt volgend seizoen voor Ajax. Zijn transfer van FC Emmen naar de hoofdstad kondigde zich al aan en is nu door de Amsterdammers officieel gemaakt. Scherpen tekent voor vier seizoenen.

Ajax bevestigt komst Scherpen

'Kjell is een heel groot talent en het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen', vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de clubsite van Ajax. 'We zijn erg tevreden met de recente contractverlenging van Andre Onana, maar we kijken natuurlijk ook naar de toekomst. Kjell wordt een van de vier keepers in de A-selectie en zal dus dagelijks met het eerste elftal op het trainingsveld staan. Hij is daarnaast nog jong genoeg om in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax wedstrijden te kunnen keepen.'

De negentienjarige Scherpen doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en is sinds dit seizoen de eerste doelman van de club uit Drenthe. Zijn uitstekende prestaties onder lat leverden hem een oproep voor Oranje Onder-19 op, waar hij inmiddels de vaste keeper is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit seizoen was Scherpen echter ook al een paar keer het mikpunt van kritiek. Zo verloor hij dinsdag met FC Emmen nog het degradatieduel met De Graafschap (1-0), het enige doelpunt viel na een flater van Scherpen. Dat was niet zijn eerste fout van dit jaar, maar desondanks ziet Ajax voldoende potentie.

Scherpen had in Emmen nog een contract tot 2020. De club deed hem eerder dit seizoen al een verbeterde en verlengde aanbieding, maar toen Ajax concreet werd sprak de keeper zijn voorkeur uit voor een transfer. Die wens is nu dus uitgekomen.

'Het is de vraag of Scherpen klaar is voor een stap naar Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.