Ajax betaalt vijftien miljoen aan makelaars

Reacties

Opnieuw heeft Ajax van de clubs uit de Eredivisie de hoogste vergoedingen betaald aan spelersmakelaars. De Amsterdammers keerden vorig seizoen 14,7 miljoen euro uit. Dat blijkt uit gegevens die de KNVB heeft gepubliceerd.

Ajax betaalt vijftien miljoen aan makelaars
© Pro Shots

Het bedrag viel wel een stuk lager uit dan de extreme 33,8 miljoen die de club in 2019/20 kwijt was. Niettemin is het de op een na hoogste rekening sinds de metingen begonnen (in 2016). Ook is het verschil met de rest groot. Zo betaalt Ajax vier keer zoveel als PSV, dat met 3,6 miljoen de tweede plaats bezet. AZ is de nummer drie (2,9 miljoen), nog voor Feyenoord (2,4 miljoen).

Telstar betaalde met slechts 8 duizend euro het minst van alle clubs in het profvoetbal. In totaal gaven de 34 clubs 30,5 miljoen euro uit. Het totaalbedrag wordt uiteraard sterk beïnvloed door de bonnetjes bij Ajax, dat solo bijna de helft van alle kosten voor zijn rekening neemt.

Hoewel clubs de laatste twee jaar veel inkomsten zagen verdampen en signaleerden dat de transfermarkt is ingezakt, lagen hun makelaarsuitgaven in 2019/20 en 2020/21 hoger dan voor de coronacrisis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.