Ajax bereikt zeldzaam dieptepunt in uitduels

Ajax speelde zondag bij Sparta Rotterdam zijn laatste uitwedstrijd van dit seizoen. De 4-0 nederlaag tegen de Kasteelclub was symbolisch voor de zeldzaam zwakke balans die de Amsterdammers deze jaargang buiten de eigen Arena hebben.

Ajax bereikt zeldzaam dieptepunt in uitduels

Ajax verloor zeven van zijn zeventien uitwedstrijden en incasseerde liefst 32 doelpunten, waarvan tien in de laatste twee duels buiten Amsterdam. In de Eredivisie kregen alleen Sparta (46), ADO Den Haag (40), FC Volendam (38) en Heracles Almelo (36) nóg meer doelpunten te verwerken buiten het eigen stadion.

De formatie van trainer Marco van Basten slaagde er dit seizoen alleen tegen FC Twente (0-2), De Graafschap (0-6), FC Utrecht (0-2) en NAC Breda (0-3) in haar doel schoon te houden.

Inclusief beker- en Europa Cup-wedstrijden betekende de nederlaag tegen Sparta voor Ajax een evenaring van een negatief clubrecord. De Amsterdammers verloren liefst tien van hun 22 optredens op vreemde bodem, evenveel als tijdens de jaargang 2005/06. Toen verloor de club tien van de 27 uitwedstrijden. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen