Ajax bekroont doorbraak Kluivert met plek in EL-selectie

Reacties

Ajax heeft Justin Kluivert ingeschreven voor de Europa League. De jonge aanvaller neemt samen met onder anderen David Neres de plek in van de spelers die de afgelopen transferperiode zijn vertrokken uit Amsterdam. Ook AZ heeft de spelerslijst bijgewerkt en daarbij een plekje ingeruimd voor doelman Tim Krul.

Ajax bekroont doorbraak Kluivert met plek in EL-selectie

Met het vertrek van Riechedly Bazoer, Mitchell Dijks, Anwar El Ghazi, Nemanja Gudelj en Krul kwam er plaatsen vrij in de selectie van Ajax voor de zestiende finale van de Europe League en mogelijke vervolgwedstrijden. Daarnaast zijn ook Thulani Serero, die op een zijspoor is beland, en jeugdkeeper Jeffrey de Lange van de lijst gehaald.

Ajax mocht nieuwe namen inschrijven en koos voor Kluivert, de Braziliaanse nieuweling David Neres en de jonge keepers Norbert Alblas en Peter Leeuwenburgh. Dit viertal is nu beschikbaar voor de duels met Legia Warschau, waarvan de eerste donderdag 16 februari om 21.05 uur in Polen gespeeld wordt.

In aanloop naar de duels met Olympique Lyon voegt AZ de van Newcastle United gehuurde Krul juist toe aan de spelerslijst, terwijl de vertrokken James Efmorfidis en Robert Mühren werden uitgeschreven. Hun plekken worden ingenomen door aanwinst Jonas Svensson en jeugdspelers Myron Boadu en Jasper Schendelaar.

Ryan Babel is toegevoegd aan het Europese spelersregister van Besiktas voor de ontmoetingen met het Israëlische Hapoel Beer Sheva. De aanvaller stond voor deze transferperiode nog onder contract bij Deportivo La Coruña. RC Genk heeft Jean-Paul Boëtius ingeschreven voor het vervolg in de Europa League.

Bij Manchester United heeft Bastian Schweinsteiger de plek van Memphis Depay ingenomen. De Duitse middenvelder stond aanvankelijk niet op de lijst en miste daardoor onder meer de dubbele confrontatie met Feyenoord. In de knock-outfase tegen Saint-Étienne kan hij wel meedoen. Depay mocht op zijn beurt niet ingeschreven worden bij Lyon, omdat hij in de Europa League al voor United uitkwam. De aanvaller moet de wedstrijden tegen AZ dus aan zich voorbij laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.