Ajax-bankzitter Kudus laat zich zien bij Ghana

Reacties

Mohammed Kudus komt er bij Ajax even nauwelijks aan te pas, maar heeft bij de nationale ploeg van Ghana weer wat aan zijn zelfvertrouwen kunnen werken. Mede dankzij een vroege openingstreffer van Kudus boekte Ghana een belangrijke overwinning in de Afrikaanse WK-kwalificatiecyclus.

Ajax-bankzitter Kudus laat zich zien bij Ghana
© Pro Shots

Kudus (21) had voor zijn tweede seizoen bij Ajax hoge verwachtingen en maakte indruk bij de start van de voorbereiding, maar raakte vervolgens geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij de eerste weken van het voetbaljaar moest missen. Nu de Ghanees weer fit is, is het moeilijk voor hem om in de basiself te komen. Erik ten Hag heeft immers weinig redenen om iets te wijzigen in zijn team.

Bij het Ghanese team is Kudus nog wel 'gewoon' basisspeler en zaterdagavond kon hij belangrijk zijn voor zijn ploeg, door al in de vijfde minuut de score te openen tegen Zimbabwe. Kudus combineerde met Jordan Ayew en maakte met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zijn derde interlanddoelpunt. Kudus speelde zaterdag zijn zevende duel voor Ghana.

Een benutte strafschop van Knowledge Musona betekende vier minuten in de tweede helft de gelijkmaker voor Zimbabwe, maar Ghana hield de punten in eigen huis. Na ruim een uur herstelde Thomas Partey de Ghanese voorsprong en vlak voor tijd zorgde André Ayew voor zekerheid. Ghana staat nu na drie duels op de tweede plaats in Groep G, met zes punten. Koploper Zuid-Afrika heeft een punt meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.