Ajax af van extreme droogte: bekerwinst kan prijzenregen inluiden

Reacties

Met de eindzege in het KNVB-bekertoernooi maakt Ajax een einde aan een prijzendroogte van 1.834 dagen. De Amsterdammers wonnen op 27 april 2014 hun vorige trofee, de landstitel.

Ajax af van extreme droogte: bekerwinst kan prijzenregen inluiden

In de seizoenen 2014/15, 2015/16, 2016/17 en 2017/18 stond Ajax met lege handen. De hoofdstedelingen kunnen de prijzenkast de komende periode van een flinke nieuwe lading voorzien. Met nog twee speelrondes leidt Ajax de dans in de Eredivisie, al blijft het PSV slechts op doelsaldo voor. Bovendien maakt de equipe van Erik ten Hag na de 0-1 zege bij Tottenham Hotspur een goede kans op een optreden in de Champions League-finale.

De bekerwinst geeft Ajax ook het recht om deel te nemen aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Als de Amsterdammers ook nog de landstitel winnen, zal PSV als nummer twee van de Eredivisie deelnemen aan dat duel. Bij een eventuele Champions League-eindzege mag Ajax ook strijden om de Europese Super Cup én is het in december welkom op het WK voor clubs.

Erelijst KNVB-beker
Met de zege op Willem II verstevigt Ajax zijn status als meest succesvolle club in het KNVB-bekertoernooi. De Amsterdammers wonnen de trofee negentien keer, zes keer vaker dan Feyenoord. PSV bezet met negen eindzeges de derde plaats in het klassement.

Erelijst KNVB-beker:

Club Aantal eindzeges Laatste eindzege
Ajax 19 2019
Feyenoord 13 2018
PSV 9 2012
AZ 4 2013
Quick 4 1916
'Je merkt aan alles dat de beker geen troostprijs is voor Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.