AJ Auxerre-trainer Vannuchi maandenlang geschorst

Reacties

De tuchtcommissie van de Franse bond (FFF) heeft AJ Auxerre-trainer Jean-Luc Vannuchi voor tien maanden geschorst, waarvan vijf voorwaardelijk. Vanucchi is zo hard gestraft omdat hij zich na afloop van het verloren Ligue 2-duel met Laval (2-3) schuldig heeft gemaakt aan 'gewelddadig gedrag' jegens de vierde official.

AJ Auxerre-trainer Vannuchi maandenlang geschorst

Woedend als Vannuchi was over de tegengoal in de laatste minuut zwaaide hij dusdanig hard met een glazen deur dat de coach van Auxerre de vierde arbiter raakte. Hoewel door diens collega-scheidsrechters nooit is bevestigd dat hij daar verwondingen aan over heeft gehouden, wordt de 44-jarige Vannuchi door de tuchtcommissie van de LFP (de sectie betaald voetbal van de Franse bond) gewelddadig gedrag verweten.

Vannuchi zal de rest van het kalenderjaar moeten toekijken. Hij mag niet op het veld en in de kleedkamer komen of officiële functies uitvoeren. Zelf heeft de oud-speler van Olympique Nice, Guingamp, Cannes en Olympique Nîmes altijd volgehouden dat hij de official nooit doelbewust heeft willen raken. Hij zegt dat hij niet wist dat er iemand achter de deur stond. Desondanks tekent hij geen beroep aan.

Vannuchi was tijdens de thuiswedstrijd van Auxerre in de eerste helft al naar de tribune verwezen, omdat hij zijn woede uitte aan de arbitrale leiding over een rode kaart voor doelman Zacharie Boucher. Met tien man gaf Auxerre in de laatste minuut uiteindelijk het punt uit handen dat het even daarvoor met een late gelijkmaker leek te hebben bemachtigd.

Bekijk hier al onze video's