Agustien: 'Van Persie vroeg waarom ik geen international was'

Reacties

In de krochten van het Engelse voetbal probeert Kemy Agustien zijn loopbaan na zware jaren te reanimeren. De middenvelder speelt momenteel voor Barrow AFC, een club uit de vijfde divisie. Dat Agustien hier nu zou voetballen, had hij jaren geleden nooit voor mogelijk gehouden.

Agustien: 'Van Persie vroeg waarom ik geen international was'

Agustien (32) speelde in Nederland voor Willem II, AZ, Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk en belandde in 2011 bij Swansea City. Met die club kwam hij uit in de Premier League. 'Ik had nooit weg moeten gaan bij Swansea', blikt Agustien terug in gesprek met VI. 'Bij die club heb ik mijn mooiste tijd gehad als voetballer. League Cup gewonnen, in alle grote stadions gespeeld.'

Tegen Manchester United werd hij zelfs uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. 'Dat was al onder Michael Laudrup', herinnert Agustien. 'Ik had al een aantal weken niet gespeeld. Het was in de drukke kerstperiode, spelers waren vermoeid, hij moest rouleren. Stond ik ineens in de basis. Het voelde voor mij als een wedstrijd op leven en dood. Ik móést het laten zien.'

En hij liet het zien. 'Het werd gelijk, ik speelde zo gruwelijk. Robin van Persie deed mee bij United. Hij kwam naar me toe en zei: “Waarom ben jij geen international? Jij bent zo goed, jij hoort gewoon voor het Nederlands elftal te spelen”. Dat deed me heel veel, die erkenning.' Van Laudrup voelde Agustien echter nooit die waardering en dus verruilde hij Swansea voor Brighton & Hove Albion, toen nog uitkomend op het tweede niveau. 'Drie maanden later was Laudrup ontslagen. Ik had gewoon nog even op de blaren moeten zitten', aldus Agustien.

Na Brighton volgde een lange zwerftocht, die hem in november 2018 bij Barrow bracht. ‘Ik voel veel waardering van de mensen. Dat gevoel had ik lang niet meer gehad.’ Lees het verhaal over het voetbalavontuur van Kemy Agustien deze week in VI of op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.