Afscheidswedstrijd Mourinho eindigt in winst voor Real

José Mourinho heeft zijn laatste wedstrijd als trainer van Real Madrid afgesloten met een overwinning. In het eigen Santiago Bernabéu was De Koninklijke met 4-2 te sterk voor Osasuna.

Tijdens zijn afscheidswedstrijd had Mourinho nog wel wat verrassingen in petto. Diego López, Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane en Xabi Alonso ontbraken vanwege blessures en ook Sami Khedira (geschorst) en Marcelo (interlandverplichtingen) konden niet in actie komen. Iker Casillas, Fábio Coentrão, Kaká, Pepe en Sergio Ramos werden door de Portugees buiten de selectie gelaten. Daardoor stond Jesús Collado onder de lat bij Real, ook al was Casillas fit. Nadat de 143-voudig international van Spanje in januari een handblessure opliep verloor hij zijn basisplaats bij Real, dat Diego López aantrok als vervanger. Ook nadat Casillas weer volledig was hersteld, werd hem geen speeltijd meer gegund.

Jesús had genoeg te doen tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, aangezien Osasuna enorm fel uit de startblokken kwam. De doelman van Real Madrid B verrichtte verschillende reddingen en een doelpunt van Osasuna hing in de lucht, maar in de 35ste minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Na een hakje van Ángel Di María kon Gonzalo Higuaín alleen op het doel af en scoren (1-0).

Drie minuten later leek Mickaël Essien de wedstrijd in het slot te gooien (2-0) toen hij een hoekschop van Mesut Özil binnen kopte, maar na rust kwamen de bezoekers uitstekend terug. Roberto Torres verkleinde in de 52ste minuut de achterstand door vanaf de linkerkant naar binnen te trekken en af te werken in de verre hoek. Elf minuten later kopte Álvaro de gelijkmaker tegen de touwen.

Een deceptie tijdens het afscheid van Mourinho, die de hele wedstrijd werd toegezongen én uitgefloten door het eigen publiek, dreigde. In de 69ste minuut zorgde Karim Benzema na een uitstekende voorbereidende actie van Özil echter voor een nieuwe voorsprong en José Callejón maakte in de 87ste minuut de vierde Real-treffer na een lepe pass van Higuaín.

Het bleef uiteindelijk 4-2, waardoor Real Madrid het seizoen afsluit met 85 punten uit 38 wedstrijden. Kampioen Barcelona heeft er twaalf meer en krijgt zaterdagavond (19.00 uur) nog bezoek van Málaga. Ook het derde seizoen onder leiding van Mourinho werd de grens van honderd competitietreffers geslecht. Met de vier tegen Osasuna eindigt Real Madrid op 103 goals.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.