Afscheidsduel Van Wolfswinkel wordt sportief drama

Reacties

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn Zwitserse avontuur in mineur afgesloten. Met FC Basel glipte op de valreep de nationale beker door zijn vingers.

Afscheidsduel Van Wolfswinkel wordt sportief drama
© Pro Shots

De Zwitserse bekerfinale, die vanwege de coronacrisis nu pas werd gespeeld, stond in het teken van afscheid. Young Boys wilde clubiconen Guillaume Hoarau en Marco Wölfli met een prijs uitgeleide doen. 'Het zijn legendes, grote legendes', zei Miralem Sulejmani over zijn teamgenoten die op de bank begonnen.

Bij FC Basel kwam Van Wolfswinkel wel aan de aftrap bij zijn laatste duel in Zwitserse dienst. De spits kreeg geen nieuw contract bij de club, waar hij afgelopen drie jaar door fysiek leed minder heeft kunnen laten zien dan gehoopt en gewenst.

In de finale zetten Van Wolfswinkel en co de eerste stap op weg naar de Zwitserse beker. Basel kwam kort voor rust op voorsprong via een rake kopbal van verdediger Omar Alderete. Jean-Pierre Nsame bracht de wedstrijd vroeg in de tweede helft in evenwicht. Omdat nota bene invaller Hoarau in de slotfase de paal raakte, leken penalty's de doorslag te moeten geven.

De late treffer van Marvin Spielmann maakte alles anders. De treffer van de middenvelder in de negentigste minuut bracht Young Boys de beker en verpestte het laatste duel van Van Wolfswinkel voor FC Basel. Bij de onvriendelijkheden na afloop was de Nederlander ook betrokken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.