'Afscheid in stijl' kan heethoofd Balotelli nog achtervolgen

Reacties

Mario Balotelli heeft een schorsing van vier wedstrijden gekregen in de Ligue 1. Tijdens zijn vermoedelijke afscheid van Olympique Marseille kreeg het enfant terrible​​​​​​​ een rode kaart voor een vliegende tackle.

'Afscheid in stijl' kan heethoofd Balotelli nog achtervolgen

De Italiaan heeft opnieuw een bewogen seizoen achter de rug. Balotelli leek eindelijk op zijn plek bij OGC Nice, maar ook die club verliet hij met veel bombarie. Vorige zomer dacht Balotelli transfervrij te zijn en meldde hij zich niet bij Nice, dat uiteindelijk voor elkaar kreeg dat de aanvaller alsnog een nieuw contract tekende. Daarna kreeg Balotelli ruzie met trainer Patrick Vieira en vertrok hij in de winter naar Marseille, voor een herkansing in de Ligue 1.

L'OM mikte afgelopen jaar met Kevin Strootman en Balotelli op de tweede plaats achter alleenheerser Paris Saint-Germain. Hoewel Balotelli een goed halfjaar kende met acht goals in vijftien duels, eindigde het seizoen in mineur voor Marseille en zijn spits. Balotelli scoorde in de laatste twee maanden slechts eenmaal, Marseille eindigde op plaats vijf. Trainer Rudi Garcia heeft ontslag genomen; hij wordt opgevolgd door Andre-Villas Boas.

Het afscheid van Garcia, vorige week vrijdag in het duel met Montpellier (1-0 winst), werd ontsierd door een drieste actie van Balotelli. In minuut 87 vloog de 28-jarige aanvaller met gestrekt been in, waarbij hij Daniel Congré vol raakte. Daarop ontving hij een rode kaart, die hem vier competitieduels schorsing heeft opgeleverd. Het was de achtste rode kaart voor Marseille in het seizoen. Alleen Cagliari ontving er meer (negen) in de vijf grootste competities van Europa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Balotelli was het zijn vierde rode kaart sinds zijn komst naar de Ligue 1 in het seizoen 2016/17 en daarmee een afscheid in stijl. Geen enkele aanvaller in de vijf grootste competities van Europa werd in de afgelopen drie jaar zo vaak van het veld verwijderd als Super Mario.

Na zijn periodes in Italië en bij Manchester City, waarin hij ook vaak het nieuws haalde wegens wangedrag, leek Balotelli bedaard te zijn in Frankrijk. Maar het is zeer de vraag of hij daar nog een kans krijgt, zeker gezien de vier wedstrijden schorsing die Balotelli aan zijn broek heeft hangen. Het 'probleemkind' van 28 jaar is transfervrij en kan opnieuw op zoek naar een nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.