Afrikaanse ereprijs: Onana bij elitegezelschap met Salah, Ziyech valt af

Reacties

Ajax-doelman Andre Onana behoort tot de tien kanshebbers voor de prijs van Afrikaans Voetballer van het Jaar. Collega Hakim Ziyech heeft de schifting niet overleefd.

Afrikaanse ereprijs: Onana bij elitegezelschap met Salah, Ziyech valt af

Eind november werd bekend dat zowel Onana als Ziyech bij de selectie van 34 genomineerden zat. De Afrikaanse voetbalbond heeft nu doorgeselecteerd. De grootste tegenstander van de Ajax-goalie is zonder twijfel Mohamed Salah, die een geweldig debuutseizoen bij Liverpool achter de rug heeft en Egypte naar het WK loodste.

Salah heeft concurrentie van andere sterren uit de Premier League. Zo is ook Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang genomineerd en heeft Liverpool-linksbuiten Sadio Mané nog kans op de prijs. Manchester City-aanwinst Riyad Mahrez is ook nog in de race.

De 22-jarige Onana speelt nu bijna vier jaar in Amsterdam. De Kameroener hield dit seizoen in totaal al zeventien keer de nul.

De winnaar wordt op 8 januari bekendgemaakt. Bekijk hieronder alle genomineerden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.