Afellay wil nog altijd door: 'Maar niet ten koste van alles'

Reacties

Ibrahim Afellay (34) zit na zijn vertrek bij PSV nog altijd zonder club, maar wil nog geen punt zetten achter zijn spelersloopbaan. De 53-voudig Oranje-international hoopt de komende periode een geschikte club te vinden.

Afellay wil nog altijd door: 'Maar niet ten koste van alles'
© Pro Shots

'Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat ik graag verder wil, maar niet ten koste van alles', vertelt Afellay in gesprek met FOX Sports. 'Ik ga niet zomaar weer aan de slag, het is wel heel erg zwaar. Maar goed, dat moet ook. Het moet ook een prikkel voor mezelf zijn. Dat is wat ik zoek.'

Zijn terugkeer bij PSV werd voor Afellay niet wat hij ervan gehoopt had. Hij werd door Mark van Bommel nog wel aanvoerder gemaakt, maar kwam slechts tot vier officiële optredens van bij elkaar opgeteld 164 speelminuten. Als hij nog doorgaat, wil hij wel de juiste club kiezen.

'Het hoeft niet per se gelijk een waanzinnig grote club te zijn, ofzo, maar ik wil wel gewoon nog op een bepaald niveau blijven spelen. Ik ben wel kritisch, maar het kan bij wijze van spreken ook een club zijn waarvan mensen misschien zeggen: "Dat is een lage club", maar dat het dan een club is die wel voor goed voetbal staat', vertelt Afellay.

Is de Eredivisie nog een optie? 'Ik zeg niet bij voorbaat nee, maar het ligt er eigenlijk een beetje aan. Een positieve spelopvatting, dat vind ik belangrijk. Het hoeft niet specifiek de Eredivisie te zijn. Zodra hetgeen komt waar ik een goed gevoel bij heb, dan ga ik daar serieus over nadenken.'

FC Utrecht
De club uit zijn geboortestad is in ieder geval geen optie meer. 'Utrecht is natuurlijk een fantastische club, ik kom er vandaan. Maar ik ben in het verleden vaak zat Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) tegengekomen en ik houd niet zo van mensen die zeggen: "Ik bel je wel", en dan niet bellen. Dan hoeft het niet van mij', zegt de middenvelder, die de clubs nog niet voor het uitkiezen heeft.

'Dat begrijp ik heel goed. Mijn statistieken spreken niet in mijn voordeel', zegt Afellay, die een buitenlands avontuur niet uitsluit. 'Een mooi land, ver weg van Nederland bijvoorbeeld, waar je mooi kunt leven. Misschien een wat lager niveau om een beetje af te bouwen', denkt hij hardop na.

'Nu is het gewoon afwachten en in de tussentijd houd ik mezelf fit, want ik ben een liefhebber. Het feit dat ik dat nog steeds doe, geeft aan hoe ik als persoon in elkaar steek. Ik hoef het voor niemand anders te doen, ik heb aan niemand anders iets te bewijzen. Dat is ook een bepaalde drijfveer en een bepaalde luxe.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.