Afellay verliest in clash met vuurwerk op én naast het veld

PAOK Saloniki heeft woensdagavond op bezoek bij landskampioen Olympiakos Piraeus de koppositie verstevigd. Ibrahim Afellay deed bij de thuisploeg een uur mee, maar kon een 1-2 nederlaag niet voorkomen.

De topper in Griekenland begon later omdat er vuurwerk op het veld gegooid werd. Vooral PAOK-doelman Panagiotis Glikos was daarbij het doelwit. Even dreigde het Griekse voetbal, dat de laatste tijd al geteisterd werd door supportersgeweld en meer perikelen, een nieuwe klap te moeten incasseren vanwege een staking. Maar na beraad en een kort oponthoud werd er toch afgetrapt.

Kort voor rust kwam PAOK op voorsprong. Topscorer Stefanos Athanasiadis tikte van dichtbij raak en moest vervolgens bij het juichen opnieuw enkele voorwerpen ontwijken. In de blessuretijd van de eerste helft werd het op wonderschone wijze gelijk. David Fuster nam bij een corner de bal op schitterende wijze op zijn slof en volleerde raak. Bij het vieren van de goal had Luka Milivojevic een rode kaart moeten krijgen voor een trappende beweging richting doelman Glikos, maar hij ontsnapte.

In de tweede helft werd Afellay na een kwartier gewisseld. Toen stond de eindstand al op het bord. Facundo Pereyra scoorde op eveneens prachtige wijze. Zijn snoeiharde schot zorgde er uiteindelijk voor dat PAOK, dat in de slotfase nog ten onrechte een goal afgekeurd zag worden, de voorsprong op titelverdediger Olympiakos na elf duels vergrootte tot vijf punten. Ook na het laatste fluitsignaal ontstonden er Griekse taferelen, toen boze supporters het veld betraden om verhaal te halen. De ME was evenwel snel ter plaatse om de rust te herstellen.