AEK onder hoogspanning richting Ajax: 'Ik schaamde me'

Reacties

Ajax gaat dinsdag op bezoek bij AEK Athene, dat zich in een explosieve omgeving voorbereidt op de laatste kans in de Champions League.

AEK onder hoogspanning richting Ajax: 'Ik schaamde me'

Dinsdag kan Ajax tegen AEK het ticket voor de knock-out van de Champions League veiligstellen. De Amsterdammers krijgen in Griekenland te maken met een ploeg die op zoek is naar eerherstel na weer een blamage in de Griekse competitie. Na de pijnlijke 0-2 tegen Atromitos volgde zaterdag de 2-1 nederlaag bij Panaitolikos.

Dimitris Melissanidis maakte zondag zijn opwachting op het trainingscomplex van AEK om in duidelijke woorden zijn woede te uiten. 'Jullie hadden geen ziel, jullie hadden niets, het was AEK onwaardig', hield de clubeigenaar de spelers voor. 'Ik schaamde me. Vanaf dit moment gaan alleen die spelers spelen die dat verdienen. Voor de anderen is geen plaats meer. Velen hier zouden moeten betalen in plaats betaald te worden door AEK.'

Melissanidis maakte ook duidelijk dat de verantwoordelijkheid voor het dramatische optreden lag bij de spelers en dat er geen problemen zijn met de trainer Marinos Ouzounidis (foto). Het verhaal ging dat die na de nederlaag zijn ontslag had aangebonden, hetgeen niet werd aanvaard. 'Hij is zeker tot de zomer de trainer', klonk het uit de mond van de sterke man, die de technische staf wel duidelijk maakte het team beter voor te bereiden.

Ouzounidis was zelf ook diep teleurgesteld in zijn spelers. 'Na het pijnlijke resultaat tegen Atromitos wilden we een reactie zien. Maar dat hebben we niet gezien. Als deze lijn wordt voorgezet, dan ben ik verplicht om in te grijpen. Dan moet ik de spelers vinden die wel de juiste motivatie hebben.'

AEK Athene moet dinsdag een positief resultaat boeken tegen Ajax om nog zicht te houden op de derde plaats in Groep E van de Champions League, en daarmee overwintering in Europa. De achterstand op nummer drie Benfica is vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.