Ricardo Moniz is er niet in geslaagd om AS Trencín naar de groepsfase van de Europa League te gidsen. Na het uitschakelen van Feyenoord in de derde voorronde, ging het voor de Slowaken mis in de play-offronde tegen het Cypriotische AEK Larnaca.

AEK Larnaca
3 - 0
Trenčín
Trenčín

De heenwedstrijd in Slowakije was vorige week in een 1-1 gelijkspel geëindigd en dus moest Trencín donderdagavond vol op de aanval spelen. De ploeg van Moniz kende echter een valse start en stond al na een minuut op een 1-0 achterstand, door een goal van Apostolos Giannou. Hij maakte in de tweede helft ook de derde goal voor Larnaca; tussendoor was Acorán verantwoordelijk voor de 2-0.

Bij Trencín hadden Nederlanders Ashraf El Mahdioui, Joey Sleegers en Desley Ubbink een basisplaats. Philippe van Arnhem bleef negentig minuten lang op de bank zitten. Voor de nachtmerrie van Feyenoord is het Europese seizoen nu voorbij: Trencín kan zich gaan richten op de Slowaakse competitie, waarin het na vijf wedstrijden op de zesde plaats staat.