Advocaat ziet United worstelen: 'Mourinho is geen tovenaar'

Reacties

Dick Advocaat neemt het met Fenerbahçe donderdagavond in de Europa League op tegen Manchester United. De Nederlandse trainer heeft bewondering voor José Mourinho, trainer van de tegenstander, maar weet ook dat de Engelsen niet in grootse vorm steken.

Advocaat ziet United worstelen: 'Mourinho is geen tovenaar'

Manchester United  kwam de laatste vier competitiewedstrijden niet tot een overwinning en is in de Premier League inmiddels afgezakt naar de achtste plaats, acht punten achter koploper Manchester City. Dat is ook Advocaat niet ontgaan. 'Mourinho is geen tovenaar', zei hij op een persconferentie voorafgaand aan het thuisduel van donderdagavond. 'Het is voor hem zoeken naar de juiste opstelling. Zelfs voor een ervaren manager als Mourinho, die zoveel prijzen heeft gewonnen, is dat lastig. Maar ik weet zeker dat United gaat strijden om de eerste plaats in de competitie en de juiste vorm gaat vinden. Hopelijk is dat niet morgen.'

De Engelsen reisden naar Istanbul af met sterren als Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic. Memphis werd door Mourinho thuisgelaten.

Advocaat liet nog in het midden of Robin van Persie donderdagavond aan de aftrap verschijnt. De 33-jarige spits scoorde zondag nog twee keer in het met 5-0 gewonnen competitieduel met Karabükspor. 'Dat zullen we morgen zien', zei de 69-jarige Hagenaar, die met Fenerbahçe op 20 oktober in Engeland met 4-1 werd verslagen.

Fenerbahçe en Manchester United trappen donderdagavond af om 19.00 uur. In Groep A van de Europa League is Manchester United na drie wedstrijden tweede met zes punten. De Turkse club van Gregory van der Wiel, Jeremain Lens en Van Persie heeft na drie duels vier punten. Koploper is Feyenoord, dat evenveel punten heeft als Manchester United en donderdagavond op bezoek gaat bij hekkensluiter Zorya Luhansk. De ploeg uit Oekraïne verzamelde pas één punt. Ook die wedstrijd begint om 19.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.