Advocaat wees City af: 'Ik werk niet graag met Kerstmis'

Reacties

Toen Manchester City tien jaar geleden op zoek was naar een opvolger van Mark Hughes, benaderde toenmalig algemeen directeur Garry Cook onder anderen Dick Advocaat. Die liet echter meteen weten geen interesse te hebben.

Advocaat wees City af: 'Ik werk niet graag met Kerstmis'
© Pro Shots

Hughes werd op 19 december 2009 ontslagen door het ambitieuze City, dat een jaar eerder in handen was gekomen van de Abu Dhabi United Group. Ondanks aankopen als Emmanuel Adebayor, Gareth Barry, Joleon Lescott, Carlos Tévez en Kolo Touré presteerde City teleurstellend en dus moest Hughes vertrekken. In een uitgebreid interview met The Athletic over zijn tijd in Manchester laat Cook weten verschillende grote namen gepolst te hebben.

'We hadden een ontmoeting met Carlo Ancelotti', bevestigde Cook. 'Het was meer van: hoe gaat het, wat speelt er op dit moment? We hadden ook een ontmoeting met de zaakwaarnemer van Dick Advocaat en toen was het hetzelfde: mocht het ooit zover komen, zou je dan geïnteresseerd zijn? Maar Dick wilde alleen bondscoach zijn, geen club meer trainen. "Ik werk niet graag met Kerstmis", zei hij.'

'Ook spraken we met Jorge Mendes over José Mourinho, die altijd zei: "Ooit zal ik de manager zijn van Manchester United." En uiteindelijk ontmoetten we Roberto Mancini, die een erg goede indruk maakte. Ik werd echt verliefd op de persoon Roberto Mancini', aldus Cook. Uiteindelijk was Mancini drieënhalf jaar manager en won in die tijd één landstitel en een FA Cup.

Overigens was Advocaat ten tijde van ontslag van Hughes bondscoach van België én trainer van AZ. Dat was overigens bij lange na niet de laatste club van Advocaat, die daarna ook PSV, opnieuw AZ, Sunderland, Fenerbahçe, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en nu Feyenoord onder zijn hoede had. De afgelopen tien jaar was hij ook nog bondscoach van Servië en Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.