Advocaat stunt met ADO in bekertoernooi

Reacties

ADO Den Haag heeft zich als laatste geschaard bij de laatste acht in het KNVB-bekertoernooi. Go Ahead Eagles werd het slachtoffer in Den Haag.

Advocaat stunt met ADO in bekertoernooi
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Dick Advocaat stond als speler van ADO vijf keer in de kwartfinale van het Nederlandse bekertoernooi. Donderdag stond hij op de drempel om dat kunststukje als trainer van de Haagse club te herhalen. Het was een lastige klus gezien de absentie van spitsen Thomas Verheydt (geschorst) en Mario Bilate (geblesseerd) en de hoger in geschatte tegenstand van Eredivisionist Go Ahead Eagles.

Het krachtsverschil kwam in de eerste helft tot uitdrukking. ADO was vooral te vinden op de eigen helft en mocht van geluk spreken dat het na 45 minuten zonder schade de kleedkamer kon opzoeken. Sylla Sow en Philippe Rommens waren dicht bij een treffer voor de Deventer gasten, die na een actie op Jahnoah Markelo tevergeefs een strafschop claimden. Bij gebrek aan een VAR was het oordeel van scheidsrechter Edwin van de Graaf onomkeerbaar.

De kans voor Ricardo Kishna op slag van rust was een van de spaarzame dreigende momenten voor ADO. De ervaren kracht schoof de bal naast het Deventer doel. Ook in de tweede helft werd er van Haagse kant in aanvallend opzicht weinig vernomen. Tegenhouden was het devies.

Maar in de zeventigste minuut leidde zo'n spaarzame uitbraak wel tot een Haagse treffer. Amar Catic leverde vanaf rechts een knappe voorzet af, waarna Joël Zwarts de bal langs doelman Erwin Mulder in het doel van Go Ahead Eagles schoot.

Het bleek genoeg voor een plaats bij de laatste acht. De Deventer gasten voerden de druk wel op, maar slaagden er niet in de achterstand weg te werken. ADO, de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie, plaatste zich zodoende voor het eerst in achttien jaar voor de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.