Advocaat neemt Berghuis misser niet kwalijk

Feyenoord kon uiteindelijk leven met het gelijkspel bij Dinamo Zagreb (0-0). Toch was er ook het besef dat de Europa League-start mooier had kunnen zijn.

Dinamo Zagreb
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Het 0-0 gelijkspel was niet het resultaat dat Advocaat echt gelukkig maakte. Gezien het aantal kansen had een Rotterdamse zege in zijn ogen niet misstaan. De trainer van Feyenoord besefte tegelijkertijd dat zijn ploeg ook zomaar als verliezer van het veld had kunnen stappen na de tweede gele kaart voor Marcos Senesi.

Bij die uitsluiting zette Advocaat zijn vraagtekens. 'Ik vond de scheidsrechter in de eerste helft heel goed fluiten, maar na rust gaf hij de kaarten wel heel makkelijk', zei de Hagenaar tegen RTL7. 'Ik vraag me af of die tweede gele kaart terecht was.'

Advocaat wilde de zwarte piet niet neerleggen bij Steven Berghuis, die vroeg in de wedstrijd een strafschop onbenut had gelaten. 'Een penalty is een penalty. Als je ze altijd neemt, dan kan je hem ook een keer missen. Hij heeft een goede trap en daarom neemt hij ze ook.'

Bijlow
Doelman Justin Bijlow, die zich met enkele knappe reddingen onderscheidde, kon leven met het gelijkspel. 'Een gelijkspel hier halen ondanks een rode kaart is een prima resultaat', zei de doelman. 'We hebben een paar kansjes gehad en zij geen super grote kansen. Na de rode kaart zetten zij vol druk, toen hadden we het wel moeilijk. Maar we hebben dat goed doorstaan.'

Bijlow rekende Berghuis diens misser niet aan. 'Steven is normaal een zekerheidje, maar hij kan ook een keer missen. Hij is super belangrijk. De volgende gaat er gewoon in. Het is gewoon hoe hij altijd zijn penalty neemt.'