Advocaat kiest tegen Ajax voor Jørgensen en Haps voorin

Reacties

Dick Advocaat heeft in De Klassieker op bezoek bij Ajax gekozen voor een voorhoede met Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen. Zij vormen samen met aanvoerder Steven Berghuis de aanval in Amsterdam.

Advocaat kiest tegen Ajax voor Jørgensen en Haps voorin
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Vooraf ging het veel over de voorhoede die de Feyenoord-coach zou kiezen. Hoewel Advocaat op de persconferentie al aankondigde niet te veel te willen veranderen aan zijn tactiek, had hij wel de keuze tussen twee centrumspitsen: nieuwkomer Lucas Pratto en Nicolai Jørgensen.  Sinds zijn komst startte Pratto tegen Sparta (0-2) en PEC Zwolle (1-0) in de basis. Dit keer is het de beurt aan de Deen, die in beide genoemde duels inviel. Omdat de kans groot is dat Feyenoord meer op de counter moet loeren dan normaal, zou de hogere sprintsnelheid van Jørgensen daarbij van pas komen.

De matchwinner van het duel met PEC, Luis Sinisterra, moet nog genoegen nemen met een plek op de bank. Advocaat kondigde al aan dat hij en Haps nog niet fysiek klaar zijn voor de gehele negentig minuten, waardoor de Colombiaan de troef is die Advocaat achter de hand houdt.

In de achterhoede kiest Advocaat voor de gebruikelijke namen voor de neus van doelman Nick Marsman, die het de laatste maanden uitstekend doet.

Op het middenveld moet Leroy Fer voor de controle zorgen in de Johan Cruijff Arena. Hij heeft met Jens Toornstra en Mark Diemers twee secondanten die ook in aanvallende zin nog iets moeten kunnen betekenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Ajax - Feyenoord?
  • 65% Zege Ajax (2.999 stemmen)
  • 11% Gelijkspel (504 stemmen)
  • 24% Zege Feyenoord (1.106 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.