Advocaat houdt vertrouwen in Berghuis en Viergever

Reacties

Dick Advocaat brengt geen wijzigingen aan in de opstelling van AZ voor het Europa League-duel met FC Anzhi van donderdagavond. Dat houdt in dat Nick Viergever achterin de voorkeur krijgt boven Jan Wuytens.

Advocaat houdt vertrouwen in Berghuis en Viergever

Viergever vormt het Alkmaarse verdedigingscentrum met Jeffrey Gouweleew, wat inhoudt dat Wuytens op de bank begint. De backposities worden bekleed door Matias Johansson op rechts en Simon Poulsen op links.

Op het middenveld en voorin verandert Advocaat niets ten opzichte van het thuisduel met Heracles Almelo van afgelopen zaterdag (4-0 zege). Steven Berghuis behoudt daardoor zijn basisplaats. Johann Berg Gudmundsson begint as reserve. Bij Anzhi staat ex-Feyenoorder Fedor Smolov in de basisopstelling.

In de Europa League van vorig seizoen troffen Anzhi en AZ elkaar ook al. De ploeg uit Dagestan, die sindsdien al zijn grote spelers verkocht, was destijds over twee duels met liefst 6-0 te sterk.

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Elm; Beerens, Jóhannsson, Berghuis.
Opstelling Anzhi: Kerzhakov; Angbwa, Ewerton, Gadzhibekov, Eschenko; Aliyev, Mkrtchyan, Epureanu, Ahmedov, Smolov; Bukharov.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.