Advocaat blijft alsnog bij Sunderland

Reacties

Het avontuur van Dick Advocaat bij Sunderland leek erop te zitten, maar de Hagenaar blijft tóch actief bij The Black Cats.

Advocaat blijft alsnog bij Sunderland

Advocaat werd half maart aangesteld als opvolger van de ontslagen manager Gus Poyet om Sunderland voor degradatie uit de Premier League te behoeden. Door een sterke serie slaagde hij daarin, maar desondanks besloot de ex-bondscoach aanvankelijk af te zien van een langere verbintenis, hoewel hij meermalen herhaalde hoe fantastisch hij het werken in Engeland vond.

Na de 0-0 tijdens het inhaalduel bij Arsenal, waardoor Sunderland zich enkele dagen voor de laatste competitieronde veiligspeelde, uitten voetballers en vertegenwoordigers van de club hun wens Magic Dick ook komend seizoen aan het roer te hebben in het Stadium of Light. Daar zag Advocaat van af, zijn dagen als clubtrainer leken daarmee geteld. Wel toonde hij zich zeer geïnteresseerd in een tweede termijn als bondscoach van België, mocht Marc Wilmots verkassen naar Schalke 04.

Advocaat maakt volgens Sky Sports en de BBC, twee doorgaans zeer goed geïnformeerde Britse media, nu echter een U-turn van jewelste. De voormalige trainer van onder meer PSV, AZ, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal zou donderdag alsnog een verbintenis voor één seizoen met Sunderland ondertekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.