Adrie Koster moet weg bij Excelsior

Adrie Koster moet na dit seizoen vertrekken bij Excelsior. De trainer, die donderdag tijdens het slotduel van de nacompetitie nog wel op de bank zit, wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van na de winterstop.

Adrie Koster moet weg bij Excelsior

De promovendus van het afgelopen seizoen begon de Holland Casino Ererdivisie nog alleszins redelijk, maar kwam na de jaarwisseling terecht in een vrije val. Na de winterstop werd er alleen nog van SC Heerenveen gewonnen en uiteindelijk eindigden de Kralingers op de voorlaatste plaats. Ook de nacompetitie begon voor de ploeg desastreus: met louter nederlagen in de eerste drie duels stond de degradatie al vrijwel vast.

Al voor de nacompetitie begon, sijpelden er vanuit de spelersgroep geluiden door dat de chemie tussen de spelers en de coach weg is. Hoewel Excelsior op één wedstrijd van het einde van de nacompetitie nog altijd een theoretische kans heeft op lijfsbehoud, besloot het bestuur van de club hem toch de wacht aan te zeggen.

Adrie Koster is bezig aan zijn zesde seizoen op Woudestein. Henk van Stee (ook in de markt bij Sparta Rotterdam) en John Metgod (Feyenoord) worden getipt als de belangrijkste kandidaten om hem op te volgen.

Bekijk hier al onze video's