Adriano krijgt voorkeur boven Song, Özil in basis Real

Barcelona-trainer Tito Vilanova heeft voor de klassieker tegen Real Madrid van zondagavond verrassend een basisplaats ingeruimd voor Adriano Correia. Volgens het Catalaanse Sport start de Braziliaanse vleugelspeler centraal achterin.

Adriano krijgt voorkeur boven Song, Özil in basis Real

Op het eerste oog is Adriano niet de meest logische vervanger van de geblesseerde verdedigers Gerard Piqué en Carles Puyol. De afgelopen weken was middenvelder Alexandre Song de kompaan van vaste keus Javier Mascherano. De Kameroener begint echter op de bank.

Tegenover de personele problemen in het centrum van de defensie staat de terugkeer van Andrés Iniesta in de basisopstelling. De spelmaker ontbrak de afgelopen maand door een dijbeenblessure.

Real Madrid-trainer José Mourinho begint met Mesut Özil op de nummer-10-positie en geeft in de punt van de aanval de voorkeur aan Karim Benzema. Gonzalo Higuaín, Kaká en Luka Modric zitten daardoor op de bank.

Opstelling Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Adriano Correia, Javier Mascherano, Jordi Alba; Xavi, Sergio Busquets, Cesc Fabregas; Pedro, Lionel Messi, Andrés Iniesta.

Real Madrid: Iker Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Sami Khedira, Xabi Alonso; Ángel di María, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo; Karim Benzema. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's